O mnie

Paulina Górska

Dietetyk kliniczny ze zdrowym podejściem do zdrowego odżywiania

zdjęcie

 

Jestem dietetykiem klinicznym, który skupia się na indywidualnym podejściu do każdego pacjenta.

Nie ma jednej diety cud, która dopasowana jest do każdej osoby. Sztuka dobrania odpowiedniej diety polega na dopasowaniu jej do stanu zdrowia, celu jaki chcemy osiągnąć, stylu życia jaki prowadzimy, a także przygotowania jej pod kątem preferencji kulinarnych.

Codziennie pomagam moim pacjentom zmieniać nawyki żywieniowe tak, aby wspomóc walkę z chorobą, wspierać płodność podczas starania się o dziecko, a także dopasować sposób żywienia do zmieniającego się w ciąży zapotrzebowania organizmu.

Jeśli szukasz dietetyka, który wyśle Ci dietę z szablonu, jadłospis przepełniony wyszukanymi przepisami i trudno dostępnymi produktami to…TU GO NIE ZNAJDZIESZ!

Jeśli natomiast szukasz dietetyka z wykształceniem medycznym, który przygotuje dietę dopasowaną do Twoich indywidualnych potrzeb, prostą w przygotowaniu i złożoną z ogólnodostępnych produktów to..DOBRZE TRAFIŁAŚ/-eś!

 


WYKSZTAŁCENIE
Studia I stopnia z zakresu dietetyki (licencjat) ukończyłam na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Następnie kontynuowałam naukę na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, gdzie zdobyłam tytuł magistra dietetyki.
CERTYFIKATY
Nie spoczywam na laurach. Dietetyka to dziedzina, która rozwija się niezwykle dynamicznie. Dlatego chcąc być na bieżąco biorę udział w konferencjach naukowych, szkoleniach i warsztatach.
DOŚWIADCZENIE
Swoje doświadczenie zdobywam w codziennej pracy z pacjentem. Na co dzień zajmuję się poradnictwem żywieniowym dla osób chorujących na Hashimoto, PCOS, insulinooporność, endometriozę, a także osób, które planują dziecko i kobiet w ciąży. Wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu dietetyki klinicznej zdobyłam również podczas pracy z pacjentami Szpitala Klinicznego im. ks. Anny Mazowieckiej na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym, Samodzielnego Publicznego Szpitala Centralnego przy ul. Banacha 1 w Warszawie w Klinice Chorób Wewnętrznych, Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii, Klinice Kardiochirurgii, Klinice Neurochirurgii, Klinice Endokrynologii, Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Samodzielnego Szpitala Klinicznego w Warszawie na Oddziale Chirurgii i Leczenia Żywieniowego, Szpitala Bródnowskiego w Warszawie na Oddziale Gastroenterologii, a także Szpitala Miejskiego im. F. Raszei w Poznaniu na Oddziale Diabetologii i Chorób Wewnętrznych.